Skip to main content

Form and Function Come Together at Perkins+Will

Perkins+Will is a global, growing architecture and design firm founded on the belief that design has the power to transform lives and enhance communities. So when it came time to design a new workspace for their Seattle team it was crucial that the solution met their current and future functional needs and their demanding design aesthetic. In a smart move, the design for Perkins Will's new Seattle workspace was handed off to the Vancouver team to bring a little outside objectivity and to keep the project moving forward.

  • Specifier:Perkins+Will Vancouver, Systems Source
  • Watson Representative:Watson, Seattle
  • Space:

    Open Plan

  • Product Collection:

    Seven

From ‘Built-in’ to “Built for us”

The Seattle team’s previous office space was dominated by built-in workstations, fixing the team in place and limiting expansion and flexibility. The solution designed by the project team transformed the workspace and delivered:

  • Individual flexibility – height-adjustable benches let the team move from sit to stand throughout the day to keep the creative juices flowing and promote well being.
  • Team flexibility – benches were installed in packs of eight with six workstations and two conference ends that could easily be reconfigured or added to.
  • Tailored storage – credenzas were designed and built specifically for Perkins+Will to display and store plans and other creative essentials.
  • Power and data – all wiring is stored out of site in a raceway that opens from the top for easy access.
  • Sleek, uniform privacy – integral fixed-height privacy screens in shades of grey provide a unified, refined look.

Perkins-Will-Image-1
Perkins-Will-Image-2

"The benches practically build themselves. The installers love it and so do our clients when we give them a big credit on estimated installation costs."

Heather Plettschet, Systems Source

From This Project

Back to Top